Asociatia Asistentilor Sociali Profesionisti

PROSOCIAL

Deductibilitatea cheltuielilor de sponsorizare din impozitul pe profit

3‰ din cifra de afaceri

Potrivit art. 31, contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: se incadreaza in limita de 3‰ din cifra de afaceri si nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat. (Capitolul III, Art 31, paragraf (4)). Aceste prevederi, care au intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2004 , anuleaza orice prevederi contrare din Legea sponsorizarii.

Precizari:

  • Sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective)
  • O firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele mentionate mai sus, dar pentru suma ce depaseste limita indicata se plateste impozit pe profit
  • „In ceea ce priveste sponsorizarea, prevederile art.31 alin.(4)-(5) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal sunt aplicabile tuturor contribuabililor pl─âtitori de impozit pe profit, indiferent de sursele din care acestia realizeaza veniturile, din Romania sau din strainatate ”.

Pentru a putea fi scazuta integral din impozit, suma ce poate fi cheltuita pe sponsorizari trebuie sa indeplineasca simultan doua conditii:

  • sa nu fie mai mare de 0.3% din cifra de afaceri
  • sa nu fie mai mare de 20% din impozitul datorat pe profit

Puteti descarca aici contractul de sponsorizare.

Asociatia Asistentilor Sociali Profesionisti Prosocial
Asociatia Asistentilor Sociali Profesionisti Prosocial
Susţineţi-ne!

Persoane fizice: directionati 2% din impozitul pe venit

Contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze in fiecare an 2% din impozitul pe venit, catre o entitate sau organizatie nonprofit...

... mai multe detalii

Companiile pot sponsoriza 20% din impozitul pe profit dar nu mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri

Aceasta facilitate este putin cunoscuta de catre mediul de afaceri din Romania. Procedura este simpla si practic pe patroni nu-i costa nimic...

... mai multe detalii

Un mediu normal pentru laboratorul de endoscopie al Clinicii Pediatrie III Cluj-Napoca

Cu sprijinul dumneavoastra, am creeat un mediu normal pentru laboratorul de endoscopie al Clinicii Pediatrie III Cluj-Napoca, VA MULTUMIM!

Prosocial Laboratorul de endoscopie al Clinicii Pediatrie III

... mai multe detalii